Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bu kadarına da pes artık! Hırsızlık için Diyarbakır'dan Bandırma'ya çocuk getirmişler!

Bu kadarına da pes artık! Hırsızlık için Diyarbakır

Hırsızlık için Diyarbakır'dan Bandırma'ya çocuk getirmişler!

Bandırma’da, ilginç bir hırsızlık olayı ortaya çıkarıldı.
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 14 Şubat 2015’te, Hacıyusuf Mahallesi’ndeki bir hırsızlık olayında, bir evden 13 bin liralık ziynet eşyası çalınması üzerine suçluların belirlenmesi ve yakalanması yönünde çalışmalara başladılar. Bu çalışmalar sürerken, 16 Şubat 2015 günü, Hacıyusuf Mahallesi’nde bulunan kiralık bir evde tutulan 17 yaşındaki V.A.A’ya ulaşıldı. Yapılan mülakatta, Diyarbakır ili nüfusuna kayıtlı R.İ.’nin, bu çocuğu, Bandırma’da oturan Ş.B. ve M.G. ile irtibata geçerek, 13 Şubat 2015 günü, Bandırma’ya hırsızlık için getirdiği belirlendi. Yine, çocuk için evi kiralayan F.S., Ş.B. ve M.G.’nin, oturdukları apartmandaki hırsızlık olayının ve 13 bin liralık ziynet eşyasının çalınmasının failleri oldukları, Diyarbakır’dan hırsızlık olaylarında kullanmak için getirdikleri çocuğun ise bu olaylara karışmadığı gibi yanlarından ayrılmak istemesine karşın bırakılmayarak, zorla tutuldukları saptandı. 

Baştarafı Sahife 1’de
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçan F.S. ve M.G.’nin Bursa’da olup İstanbul’a kaçmak için hazırlandıkları bilgisine ulaştı. Buna paralel şekilde, 19 Şubat 2015 günü, Bursa’ya giden ekipler, F.S. ve M.G.’yi otogarda kaçmak üzereyken yakaladılar. Ş.B.’nin ise Diyarbakır’a kaçtığı belirlendi.
Araştırmalarda, M.G.’nin üzerinde, A.G. isimli kişi adına düzenlenen kimlik bulunduğu, gerçek kimliğinin ise M.G. olduğu saptandı. Söz konusu kişinin 12 ayrı ilden, 42 ayrı mahkemece, büyük çoğunluğu evlerin kapı göbeklerini çıkarma yoluyla evden hırsızlık suçlarından arandığı, ayrıca, İstanbul’daki değişik ilçelerdeki 12 ayrı meçhul evden hırsızlık olaylarının failleri olduğu, Bandırma’daki olaylarla birlikte toplam 56 olayın faili sıfatıyla arandığı ortaya çıktı. F.S. ve M.G. isimli kişiler, 19 Şubat 2015 günü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonları sırasında başkasına ait kimlik, iki adet tornavida, bir adet özel yapım T tornavida ve bir adet kurbağacık ele geçti.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı